Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία

Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία - Γεια σου φίλε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ δεν είναι συνήθη, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, άρθρο ΝΕΑ, άρθρο ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, άρθρο ΠΟΛΙΤΙΚΗ, άρθρο ΥΓΕΙΑ, άρθρο ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία
Σύνδεσμος : Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία

Διαβάστε επίσης


Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία

Στόχος της ΔΕΗ είναι να γίνει μία περιφερειακή δύναμη, με αναπόφευκτη μείωση της παρουσίας της στην Ελλάδα αλλά αυξάνοντάς την εκτός των συνόρων, με τη διεθνοποίησή της.
Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Γούτσος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, στη χθεσινή εκδήλωση του ΙΕΝΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον κ. Γούτσο, για τη ΔΕΗ ο χώρος που περιφερειακά μπορεί να αναπτυχθεί είναι τα Βαλκάνια και η Ιταλία. «Ενδεικτικά αναφέρω τις θυγατρικές εταιρείες μας εμπορίας στην Τουρκία, στη Βουλγαρία, και την Αλβανία. Έχουμε μεγάλο κύρος στην ευρύτερη περιοχή και θα το αξιοποιήσουμε» ανέφερε.
Συνόψισε επίσης τις υπογραφές μνημονίων και συμφώνων συνεργασίας της ΔΕΗ με εταιρίες όπως:

•         Η Κινεζική SUMEC GROUP για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και υπηρεσιών εξοικονόμησης ενέργειας με τη ΔΕΗ ΑΝ. (Αύγουστος 2017)
•         Η Κινεζική SHENHUA για πολύ-επίπεδη συνεργασία (Σεπτέμβριος 2017)
•         Η Κινεζική Τράπεζα CDB (Σεπτέμβριος 2017)
•         Η Κυπριακή ARCHIRODON GROUP για κατασκευή ενεργειακών έργων  (Οκτώβριος 2017)
•         Η Ελληνική FORTHNET για παροχή συνδυαστικών υπηρεσιών προς πελάτες (Οκτώβριος 2017)
•         Η Ελληνική ΕΑΒ για συντήρηση εξοπλισμού (Οκτώβριος 2017)
•         Η Πολωνική SOLARIS για ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης (Νοέμβριος 2017)
•         Η GENERAL ELECTRIC για πολύ-επίπεδη συνεργασία στον τομέα  ηλεκτροπαραγωγής (Ιανουάριος 2018)
•         Ολοκλήρωση διαδικασίας εξαγοράς της EDS στη FYROM
Στην ομιλία του ο κ. Γούτσος ανέφερε επίσης τα εξής:
Η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την μετάβαση στο μοντέλο στόχο (target model), από το τρέχον μοντέλο το αποκαλούμενο mandatory pool, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ας σημειωθεί ότι το target model προϋποθέτει την λειτουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας με τέσσερις επιμέρους αγορές (προθεσμιακή, προημερήσια, ενδοημερήσια, εξισορρόπησης), οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά.
Η ΔΕΗ υποστηρίζει πλήρως την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς ώστε αυτές οι αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί σύντομα.
Το μοντέλο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να είναι απαλλαγμένο από στρεβλώσεις της αγοράς και υπέρ-φορολόγηση.
Να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού για όλους τους συμμετέχοντες, πιο διαφανείς, με λιγότερο ρυθμιστική αβεβαιότητα, η οποία επιτρέπει την αύξηση της διαφάνειας των εργασιών και των κερδών.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ:
Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη σε μείωση του μεριδίου της αγοράς της κάτω από 50% το 2019, δηλαδή να απολέσει περίπου 4 εκατομμύρια παροχές. Αυτό μέχρι τώρα γίνεται με τη διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας με τις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων, γνωστές ως ΝΟΜΕ.
Είναι γνωστή η θέση μας για τα ΝΟΜΕ. Η μέχρι τώρα πορεία δεν επιβεβαιώνει την υλοποίηση της απαίτησης. Γιατί;
Διότι ενώ το ονομαστικό μερίδιο της αγοράς της ΔΕΗ ήταν περίπου 91% το 2016 (δηλαδή 46 TWh), στην πραγματικότητα είναι μικρότερο κοντά στο 63% (δηλαδή 31 TWh) εάν υπολογιστεί στη βάση της πραγματικά ανοικτής λιανικής αγοράς. 
Η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός προμηθευτής ορισμένων τμημάτων πελατών, όπως: Υψηλής Τάσης, του Δημόσιου Τομέα, Γεωργικού Τομέα, πελάτες με ειδικά τιμολόγια για κοινωνικούς λόγους (ευάλωτοι καταναλωτές),  πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τα ανωτέρω τμήματα πελατών αντιστοιχούν σε περίπου 50% της λιανικής αγοράς.
Ο ανταγωνισμός έχει νόημα μόνο για το υπόλοιπο 50% της λιανικής αγοράς. Η στρατηγική των ανταγωνιστών (ανεξάρτητοι προμηθευτές) είναι να πωλούν μόνο στα πιο κερδοφόρα τμήματα πελατών.
Η οποιαδήποτε μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ θα πρέπει να προέρχεται από όλα τα τμήματα των πελατών της και όχι μόνο από εκείνους με χαμηλό ρίσκο.
Στη χονδρική αγορά στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα το μερίδιο της ΔΕΗ έχει ήδη μειωθεί αισθητά και είναι κοντά στο 50%.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας και επάρκειας εφοδιασμού ΗΕ:
Η ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας τη σημασία του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας μας (κοντά στο 25 – 30 % δηλαδή 18-19 TWh για τις επόμενες δύο δεκαετίες), χρηματοδότησε και υλοποίησε στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 5 δις ευρώ, τόσο στην παραγωγή όσο και τη διανομή και τα δίκτυα μεταφοράς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών.
Πιστεύουμε ότι η  αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών μονάδων μπορεί να ενταχθεί στον σε εξέλιξη, για πρώτη φορά, Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό και σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας να θέσει εκτός διαδικασιών τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ.
Σε συνθήκες ύφεσης, αλλά και στην προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί σταθερό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, για τη βιομηχανία και τους καταναλωτές, που δεν υπόκειται στη μεταβλητότητα των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς εξασφαλίζει τον εφοδιασμό της χώρας με Ηλεκτρική Ενέργεια με λιγότερη εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα.
Αναφερόμενος στις επενδύσεις, πιο αναλυτικά, σημειώνω ότι σχεδόν 1.6 δις ευρώ έχει επενδυθεί σε έργα Παραγωγής, όπως η κατασκευή της μονάδας φυσικού αερίου Αλιβέρι V (427 MW), η οποία είναι ήδη σε εμπορική λειτουργία, το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα (157 MW) και η μονάδα φυσικού αερίου Μεγαλόπολη V (832 MW).
Επίσης η μονάδα παραγωγής στη Νότια Ρόδο (120 MW), και βεβαίως η νέα λιγνιτική μονάδα στην Πτολεμαϊδα με ισχύ 660 MW.
Με ένα πρόγραμμα επενδύσεων για έργα νέας γενιάς σε μη διασυνδεδεμένα νησιά, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2021 (290 MW), θα αντιμετωπιστεί η ασφάλεια και επάρκεια εφοδιασμού τους σε ηλεκτρική ενέργεια.
Ανάπτυξη των ΑΠΕ:
Υλοποιείται η δυναμική στροφή στην ανάπτυξη των ΑΠΕ ξεπερνώντας τις απαράδεκτες καθυστερήσεις του παρελθόντος, με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο οποίο σημαντική θέση έχει η αξιοποίηση της γεωθερμίας.
Θεωρούμε ότι τα διασυνδεδεμένα αρχικά νησιά αλλά και τα άλλα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της αποθήκευσης, είναι προνομιακοί χώροι για την ηλεκτροκίνηση και την προοπτική της μετατροπής τους σε πράσινα νησιά.
Στόχος μας είναι η επένδυση στις ΑΠΕ μέσα στα επόμενα 5-6 χρόνια να φτάσει τα 2 GW εγκατεστημένης ισχύος.
Η ενασχόληση της ΔΕΗ με το Φυσικό Αέριο:
Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου στην Ελλάδα
Περίπου 1.4 bcm επί συνόλου 4.8 bcm σε επίπεδο χώρας για ηλεκτροπαραγωγή.
Η ΔΕΗ προετοιμάζει την είσοδό της στην αγορά φυσικού αερίου, ώστε από καταναλωτής να μετατραπεί σε κύριο παίκτη, με τοποθέτηση:
•      Στη χονδρεμπορική αγορά (wholesale)
•      Στη λιανική αγορά (retail)
•      Στις υποδομές (infrastructures)
Ήδη αποκτήθηκε η Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου και με τη βοήθεια  Συμβούλου επεξεργαζόμαστε το Επιχειρησιακού Σχεδίου Διείσδυσης σε όλο το φάσμα της αγοράς.
Η στρατηγική μας περιλαμβάνει επίσης την ενίσχυση των δικτύων διανομής και την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών.


 https://energypress.gr/news/st-goytsos-perifereiaki-dynami-i-dei-me-proteraiotita-se-valkania-kai-italia


Έτσι, το άρθρο Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία

δηλαδή όλα τα άρθρα Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Τώρα διαβάζετε το άρθρο Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία η διεύθυνση του συνδέσμου https://nahpo1.blogspot.com/2018/03/blog-post_4326.html

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

0 Response to "Περιφερειακή δύναμη η ΔΕΗ με προτεραιότητα σε Βαλκάνια και Ιταλία"

Δημοσίευση σχολίου