τίτλος : Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’)
Σύνδεσμος : Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’)
Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’)
Tablighi Jamaat: Η ισλαμική μασονία της τρομοκρατίας
(Μέρος Γ’)
(Μέρος Γ’)
Γράφουν η Γιώτα Χουλιάρα και ο ειδικός συνεργάτης του Geopolitics & Daily News
Οι διασυνδέσεις με το σύγχρονο εξτρεμισμό
Το Tablighi Jamaat εμπλέκεται ενεργά, για αρκετές δεκαετίες, με το τζιχαντισμό, όπως φαίνεται και από την ίδρυση του κινήματος Harakat ul-Mujahedeen, στο Πακιστάν, το οποίο είχε επαφές με τονOsama bin Laden και την al-Qaeda. Πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση, που πραγματοποίησε την αεροπειρατεία στην πτήση της Air India, το Δεκέμβριο του 1998 και επιτέθηκε σε λεωφορείο, στο Karachi, στις 08-05-2002, σκοτώνοντας αντιπροσωπεία Γάλλων μηχανικών. Όλα τα μέλη του ανωτέρω κινήματος ήταν ακόλουθοι του Tablighi Jamaat. Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την οργάνωση τρομοκρατική, ωστόσο ήταν η ίδια οργάνωση που χρησιμοποίησαν και υποστήριξαν για την αντιμετώπιση της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν. Για να θυμηθούμε πώς το Tablighi Jamaat «δεν επηρεάζει την πολιτική», η οργάνωση των Mujahedeen δεν έχει καταδικαστεί ως τρομοκρατική από την κυβέρνηση του Πακιστάν, το οποίο εκμεταλλεύεται τη δραστηριότητά του στο αμφισβητούμενο, με την Ινδία, Κασμίρ.
Άλλη μία στρατιωτική πτέρυγα των Tablighi ήταν το κίνημα Harakat ul-Jihad-al Islami, το οποίο, επίσης ιδρύθηκε για την αντιμετώπιση της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν. Το κίνημα, όμως, εκμεταλλεύτηκε την υποστήριξη αυτή, τόσο για να επέμβει στις διαφιλονικούμενες της Ινδίας, Jammu και Kashmir, καθώς και στην επέκτασή του στην επαρχεία Gujarat, όπου οι εξτρεμιστές του Tablighi Jamaat κατέλαβαν το 80% των τζαμιών, που προηγουμένως ελέγχονταν από τους πιο μετριοπαθείς Barelvi.
Και οι δύο προαναφερόμενες οργανώσεις υποστηρίζονταν από τον Osama Bin Laden και αποτελούντο από οπαδούς του Tablighi Jamaat. Μέσα από αυτές ξεπήδησε η Al Qaeda.
Όπου εξτρεμισμός και τρομοκρατία υπάρχει και ένας Tablighi
Όπου εξτρεμισμός και τρομοκρατία υπάρχει και ένας Tablighi
Το κίνημα των Tablighi δραστηριοποιήθηκε και στη Β. Αφρική, όπου ήταν το ένα από τα τέσσερα κινήματα που ίδρυσαν το μέτωπο Islamic Salvation Front στην Αλγερία. Aν και το κίνημα διαλύθηκε τον Μάρτιο τυ 1992, οι αρχές του Μαρόκου κατηγόρησαν 60 μέλη του μαροκινού παρακλαδιού του κινήματος στη χώρα για συμμετοχή στην επίθεση της 16 Μαΐου 2003 στη συναγωγή της Καζαμπλάνκα. Οι ολλανδικές αρχές, αντιστοίχως, κατηγόρησαν διασυνδέσεις του μαροκινού αυτού πυρήνα με τους δολοφόνους του Ολλανδού παραγωγού ταινιών Theo van Gogh στις 02-11-2004.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, το 80% των εξτρεμιστών στη Γαλλία προέρχονται από τις τάξεις του Tablighi Jamaat, ενώ Γάλλοι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών χαρακτηρίζουν την οργάνωση ως «προθάλαμο του φονταμενταλισμού». Μέλη του εν λόγω κινήματος ήταν:
1) Ο Zacarias Moussaoui, Γάλλος υπήκοος, ο οποίος εκτείει ποινή εξάκις ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της 11/9 στις ΗΠΑ.
2) Ο Hervé Djamel Loiseau, Γάλλος τρομοκράτης ο οποίος είχε ενταχθεί στις τάξεις του Osama bin Laden και βρέθηκε στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν. Ο Loiseau σκοτώθηκε στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της Tora Bora στο Αφγανιστάν το 2001.
3) Ο Djamel Beghal, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε το 2005 επειδή σχεδίαζε την ανατίναξη της αμερικανικής πρεσβείας στη Γαλλία για λογαριασμό της Al Qaeda.
4) Ο τρομοκρατικός πυρήνας που συνελήφθη στη Βαρκελώνη, το 2008, για το σχεδιασμό και την οργάνωση αλυσίδας βομβιστικών επιθέσεων στην πόλη, λίγο πριν την πραγματοποίηση του σχεδίου τους.
5) Ο τζιχαντιστικός πυρήνας που συνελήφθη, το 2002-03, στο Portland των ΗΠΑ, για οπλοκατοχή και απόπειρα ένταξης στην Al Qaeda.
6) Ο τρομοκρατικός πυρήνας που συνελήφθη, το Δεκέμβριο του 2003, στο Buffalo των ΗΠΑ, για υλικοτεχνική υποστήριξη της Al Qaeda.
7) Ορισμένοι εκ των τρομοκρατών που σχεδίαζαν να ανατινάξουν επτά πτήσεις, από το Ην. Βασίλειο προς ΗΠΑ και Καναδά, το 2006.
8) Ορισμένοι εκ των τρομοκρατών, της 07 Ιουλίου 2005, που συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις του Λονδίνου.
9) Ο Bilal Talal Samad Abdullah, ο οποίος σχεδίασε και επιχείρησε βομβιστικές επιθέσεις, με δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στο Λονδίνο και ήταν υπεύθυνος για την τρομοκρατική επίθεση, στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης, τον Ιούνιο του 2007
10) Ο πυρήνας του Όρεγκον που σχεδίαζε τη βομβιστική επίθεση στη συναγωγή της πόλης.
11) Ο «βομβιστής με τα παγιδευμένα παπούτσια», Richard Reid.( Shoe Bomber)
12) Ο βομβιστής με τις «βρώμικες βόμβες», Jose Padilla, γνωστός και ως Abdullah al-Muhajir
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως μέχρι το 1990 σύμφωνα, με τον πρώτο επικεφαλής του τμήματος της ισλαμικής αντιτρομοκρατίας του FBI Robert Blitzer, 1.000 με 2.000 αμερικανοί πολίτες είχαν φύγει από τη χώρα, για να πολεμήσουν με στοχο τη jihad. Κάτι που δείχνει πόσο οι ισλαμικές διδαχές του κινήματος επηρέασαν τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα.
Άλλες περιπτώσεις διασυνδέσεων τρομοκρατών με το κίνημα είναι η επίθεση στο ξενοδοχείο Asni στο Μαρακές το 1994, η απέλαση από τις αρχές του Καζακστάν ιεραποστόλων του κινήματος για προώθηση του μουσουλμανικού εξτρεμισμού, η τρομοκρατική οργάνωση Τakfir wal-Hijrah, και η επίθεση σε τρένο στην Ινδία, με ινδουιστές εθνικιστές, στο Gujarat, από την οποία ξεκίνησε και ένα κύμα επιθέσεων, μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουιστών στη χώρα.
Οι Φιλιππίνες, στις οποίες υπήρξε (δεν ξέρουμε αν εξαολουθεί να υπάρχει) ισχυρό παρακλάδι το DAESH, το κίνημα έχει ξεπεράσει τα 11000 μέλη. Η χώρα έχει κατηγορήσει το κίνημα ότι λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για τη χρηματοδότηση τζιχαντιστών στο νότο με σαουδαραβικά κεφάλαια και ως κάλυμμα για Πακιστανούς εθελοντές.
Πολλές φορές υπήρξαν ερωτήματα για το πώς τζιχαντιστές από όλο τον κόσμο μπόρεσαν να φτάσουν σε Συρία, Υεμένη και Λιβύη, ώστε να πολεμήσουν στο πλευρό του DAESH. Το Tabighi Jamaat έχει αποδείξει, ότι διαθέτει τη δύναμη να μετακινεί τζιχαντιστές, ανά τον κόσμο, καθώς και να διαθέτει ετοιμοπόλεμο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Το 1999, οι αρχές του Ουζμπεκιστάν κατηγόρησαν το κίνημα ότι απέστειλε 400 Ουζμπέκους, σε στρατόπεδα εκπαίδευσης εξτρεμιστών, ενώ από τις αρχές του 1980 το κίνημα χρηματοδοτεί, ετησίως, την εκπαίδευση 900 τζιχαντιστών σε Πακιστάν και Αλγερία. Αν θεωρεί κάποιος, ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε κράτη της Ανατολής και της Αφρικής, θα τονίσουμε ότι η ΜΙ 5 εκτιμά, πως έως το 1998, 2000 βρετανοί πολίτες είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα του Πακιστάν, ενώ οι γαλλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ανέφεραν ότι, το 2002, 80 με 100 Γάλλοι πολίτες είχαν ενταχθεί στις τάξεις της Al Qaeda.
Ο λύκος που φόρεσε προβιά
Ο λύκος που φόρεσε προβιά
Η αρχική εκτίμηση της Δύσης επί των θεωριών του Tablighi Jamaat,ότι δηλαδή πρόκειται για ένα ειρηνικό και μη πολιτικό κίνημα, έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στο Tablighi Jamaat για να αναπτυχθεί ανενόχλητο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαουδάραβας Bin Laden, όταν αποφάσισε την κήρυξη του πολέμου προς τις ΗΠΑ, κατέφυγε στο Αφγανιστάν και διέθετε την υποστήριξη του Πακιστάν, χώρων δηλαδή, στους οποίους αναπτύχθηκε αρκετά νωρίς το Tablighi Jamaat, όπως δεν είναι τυχαία και η λιτή και αυστηρή ζωή που ακολουθούσε, παρά την οικονομική του επιφάνεια, ικανοποιώντας τις αρχές του κινήματος. Άλλωστε, πλέον, και το FBI εκτιμά πως το δίκτυο του κινήματος χρησιμοποιήθηκε από την Al Qaeda για τη στρατολόγηση νέων μελών της.
Η μέθοδος στρατολόγησης ακολουθεί τις μασονικές αρχές. Οι νεαροί τζιχαντιστές, στο πρώιμο στάδιο της εισαγωγής του στο κίνημα, αναλαμβάνουν αποστολές στρατολόγησης (dawa) για λογαριασμό των περιφερειακών αρχηγείων. Αυτές οι αποστολές διαρκούν περίπου 3-10 ημέρες και αποσκοπούν στην προώθηση του κινήματος και του Ισλάμ. Ουσιαστικά όμως είναι η διαδικασία απογαλακτισμού του υποκειμένου (πιστού) από το σπίτι του, είτε αυτό είναι το πατρικό του, είτε είναι η οικογένεια που έχει δημιουργήσει. Με αυτό τον τρόπο απαρνείται όλες τις υποχρεώσεις που πίστευε ότι πρέπει να ικανοποιήσει και μαθαίνει πως οι αντίστοιχες, προς το κίνημα και το Ισλάμ, προηγούνται. Η αποστολή αυτή δεν πραγματοποιείται χωρίς πλάνο, αλλά διαθέτει καθοδήγηση από την τοπική ιεραρχία του κινήματος στη χώρα, η οποία έχει επιλέξει συγκεκριμένους στόχους που θα αναπτυχθεί ο προσηλυτισμός, π.χ. το Σεπτέμβριο αποτελούν στόχο τα πανεπιστήμια, λόγω της εγγραφής νέων μελών. Αυτό δείχνει την οργάνωση που διαθέτει το κίνημα, το οποίο κινείται με μεθοδολογία marketing, όπως αυτό εφαρμόζεται στην αγορά από μεγάλες επιχειρήσεις. Σε δεύτερο στάδιο οι πιστοί, που πέρασαν αυτή τη μικρή δοκιμασία, αποστέλλονται στην Ευρώπη, όπου πραγματοποιούν το dawa ξανά, αλλά αυτή τη φορά για διάστημα 40 ημερών.
Αυτή η διαδικασία ουσιαστικά:
1) ολοκληρώνει την αποκοπή του ομφάλιου λώρου με τη ζωή που είχε ο πιστός στο παρελθόν,
2) τον απομακρύνει σχεδόν ολοκληρωτικά από τον οικογενειακό και κοινωνικό κύκλο του,
3) αποτελεί επένδυση εκ μέρους του, σε χρήμα αλλά και ψυχική και σωματική κόπωση. Η εν λόγω επένδυση αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία δέσμευσης προς το κίνημα, αφού ημέρα με την ημέρα ο πιστός βυθίζεται, ακόμα βαθύτερα, σε αυτή την κινούμενη άμμο και παγιδεύεται στις επιταγές του κινήματος,
4) σφυρηλατεί την αφοσίωση και την τυφλή πίστη προς τα λόγια της ιεραρχίας του κινήματος.
Εν συνεχεία, οι καλύτεροι εκ των στρατολογητών προσκαλούνται στο κεντρικό αρχηγείο του κινήματος στην Raiwind του Πακιστάν για 4 μήνες και περεταίρω ιεραποστολική εκπαίδευση. Εκπρόσωποι των εξτρεμιστικών μουσουλμανικών οργανώσεων πλησιάζουν τα νεαρά αυτά μέλη και τα καλούν να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση στα στρατόπεδά τους, με τους περισσότερους να δέχονται για να ικανοποιήσουν τη jihad, όπως την έχουν διδαχτεί.
Αρκετοί από τους συλληφθέντες τρομοκράτες για επιθέσεις, που έγιναν ή σχεδιάζονταν να γίνουν στην Αγγλία, αποκαλύφτηκε στη συνέχεια ότι ασκούσαν τα λατρευτικά τους καθήκοντα στο τζαμί του Dewsbury, στο Δυτικό Yorkshire, όπου βρίσκεται και το περιφερειακό αρχηγείο του κινήματος για την αγγλική περιφέρεια.
Μέλος του κινήματος και στην Ελλάδα
Η εικόνα που ακολουθεί είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Hasan Özkan ( το προφίλ του μπορείτε να το δείτε εδώ: https://twitter.com/ HasannOzkann?lang=el) ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη συμφωνία για την ονομασία της FYROM θέτει ανοιχτά και καθαρά ζήτημα Τουρκικής Μειονότητας και Αυτοδιάθεσής της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θράκη.
Ο Hasan Özkan είναι μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Yunanistan Türkleri η οποία ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τουρκικές μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Θράκη, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κω.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη οργάνωση καταφέρεται εναντίον της Συνθήκης της Λωζάννης διότι αρκετοί Τούρκοι αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν από τα εδάφη τους (καταλάβατε τώρα γιατί ο στρατηγιστής νεο-οθωμανός Ερντογάν μιλάει για επικαιροποίηση της;) .
Ο Hasan Özkan είναι επίσης μέλος του Tablighi Jamaat. Όπως θα παρατηρήσετε στην ανάρτηση του στο twitter απευθύνεται στον ευρωπαϊκό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρεται ξεκάθαρα στους Τούρκους Μουσουλμάνους της Jamaat.
Το ζήτημα της ονομασίας της FYROM και η παράδοση του Ελληνικού όρου Μακεδονία άνοιξε την όρεξη των γειτόνων μας και φυσικό το μέλος του κινήματος δεν έχασε την ευκαιρία.
Συμπέρασμα
Το σύνολο των 15.000 «ιεραποστόλων» Tablighi, που σύμφωνα με αναφορές βρίσκονται εντός των ΗΠΑ, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια. Στην καλύτερη περίπτωση, οι ίδιοι και οι πλησίον αυτής οργανώσεις, δημιουργούν έναν ισχυρό πόλο προσηλυτισμού που διδάσκει τον εξτρεμισμό και την απέχθεια στη θρησκευτική ανοχή, τη δημοκρατία και το διαχωρισμό εκκλησίας από το κράτος. Στη χειρότερη περίπτωση, αντιπροσωπεύει τον Πέμπτο Πυλώνα του Ισλαμισμού που βοηθά και υποθάλπει την τρομοκρατία. Αντίθετα, με την ήρεμη φαινομενικά μεταχείριση των ακαδημαϊκών της (πτέρυγα jihad bin nafs), το Tablighi Jamaat αποτελεί περισσότερο πολιτική «στάση – ανταρσία», παρά θρησκευτική.
Η στήριξη του Πακιστάν και της Σ. Αραβίας, προς το Tablighi Jamaat είναι ασύμβατη με τους ισχυρισμούς της, ότι είναι σημαντικοί σύμμαχοι στον πόλεμο της τρομοκρατίας. Ενώ, οι δυνάμεις ασφαλείας επικεντρώνουν την προσοχή τους στις βασικές οργανώσεις, τύπου Al Qaeda, DAESH, Al Nusra, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν πρόκειται να κερδηθεί, αν δεν γίνει κατανοητό, ότι αυτές οι οργανώσεις είναι «προϊόντα» της ισλαμικής ιδεολογίας, που κηρύσσεται από οργανώσεις όπως το κίνημα της έρευνάς μας. Αν η Δύση επιλέξει να αγνοήσει αυτήν την άποψη, η εμπλοκή των Tablighi σε μελλοντικές τρομοκρατικές δραστηριότητες δεν θα αποτελεί απλά μια εικασία. Θα αποτελεί μια βεβαιότητα.
Για το Geopolitics & Daily News
Έτσι, το άρθρο Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’)
δηλαδή όλα τα άρθρα Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’) Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Τώρα διαβάζετε το άρθρο Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’) η διεύθυνση του συνδέσμου https://nahpo1.blogspot.com/2019/04/blog-post_6291.html
0 Response to "Η Ισλαμική Μασονία Της Τρομοκρατίας (Μέρος Γ’)"
Δημοσίευση σχολίου